Retourneren

Retourneren

Wij zijn van mening dat de artikelen die u in onze winkel koopt, tevreden zijn. We verwerken retouren op basis van specifieke voorwaarden en het uiteindelijke doel is om onze klanten tevreden te stellen. We ondersteunen onze producten en diensten en we willen dat onze klanten tevreden zijn. Als u niet tevreden bent met de artikelen die u in onze winkel koopt, geven wij u graag de artikelen binnen 30 dagen na de oorspronkelijke verzenddatum terug. Zorg ervoor dat u het niet draagt ​​of aanpast. We voeren een onschuldig terugkeerbeleid. Als u het artikel binnen 30 dagen na ontvangst van het artikel retourneert, zullen we het bedrag dat u voor het artikel hebt betaald, terugbetalen of een terugbetaling doen, ongeacht wat u bevalt, er zullen geen vragen worden gesteld.

Houd er rekening mee dat ons retour- en ruilbeleid hetzelfde is.

Als u niet 100% tevreden bent met de producten die u in onze winkel hebt gekocht, kunt u de goederen binnen 30 dagen na aankoop retourneren voor een volledige terugbetaling.
Raadpleeg het volgende:

Retourneren moet in de originele staat en zonder slijtage zijn.
Sommige items worden geleverd met een extra beveiligingslabel.
Het originele beveiligingslabel of het beschadigde label is mogelijk niet aanwezig wanneer het artikel wordt geretourneerd. De terugbetaling komt mogelijk niet in aanmerking.
Als u niet over de originele verpakking beschikt, plaats dan een kopie van de retourbevestiging van het product in de plastic zak in de doos.

Als u besluit om te ruilen of terug te keren. Neem tijdig contact met ons op via e-mail, ons after-sales service team zal u begeleiden om terug te keren.

Laat het ons alstublieft weten in de e-mail:

bestellingsnummer.
De status en foto van het item.
Waarom wil je het terugsturen?

Let op: alle retouradressen worden vermeld, neem voor het terugsturen contact op met onze klantenservice.
  
We zullen uw geretourneerde artikel ontvangen en we zullen u onmiddellijk een e-mail sturen. En het verwerken van alle terugbetalingen wordt teruggestort op uw oorspronkelijke betaalmethode. Opmerking: het kan enkele dagen duren voordat uw bank een teruggave naar uw account heeft geboekt. Dus wees geduldig. Als u vragen heeft, neem dan onmiddellijk contact op met onze klantenservice.